Neodimijum magneti

Super jaki magneti


Možemo Vam ponuditi veliki izbor različitih dimenzijama i veličina Neodimijum magneta. Ovi magneti se u praksi takođe nazivaju još i NEO magneti, NdFeB magneti, Neodymium magneti i Neodijum magneti. Neodimijum magneti se odlikuju izuzetnim magnetnim svojstvima i još boljom otpornošću na demagnetisanje. Ovi magneti gube 1% svoje snage na 100 godina.

Ova grupa magneta pruža najviši mogući nivo magnetne energije od bilo koje druge vrste materijala. NdFeB magneti čak i najmanjih dimenzija i oblika imaju široku primenu u nauci, konstruisanju i industriji.

Neodimijum magneti se mogu prilagoditi prema Vašem zahtevu. Bilo koji oblik i veličina mogu biti pripremljeni na Vaš zahev.

Ovo su najjači poznati permanentni magneti na svetu. Napravljeni su od elemenata Neodimijuma, Gvožđa i Bora ( Nd2Fe14B ). Daleko su jači od dobro poznatih feritnih magneta. Mogu držati i do 1000 puta veću masu od svoje.

Proizvode se za radne temperature od 80°C do 200°C. Površinske zaštite mogu biti Nikl ili Cink

NEO magneti su svojom prihvatljivom cenom i izuzetno dobrim svojstvima brzo postali nezamjenjivi u el. motorima, zvučnicima, mikrofonima, računarima,  Osim u industriji često se koriste u školstvu, istraživanjima i raznim hobijima, kod zdravstvenih pomagala, vetro generatora, stikera, suvenira, kao zaštita od metalnih primesa u procesu proizvodnje itd…

U ponudi imamo Neodimijum magnete u obliku diska, prstena, bloka i valjka. Cena ovih super jakih magneta zavisi od dimenzije, klase magneta, količine i presvlake.


Pri rukovanju NEO magnetima budite izuzetno oprezni i koristite zaštitna sredstva.


Ukratko

• Magnetna snaga : Najači komercijalni magneti današnjice
• Dostupne klase : Klase 35, 40  i 45 se trenutno najčešće koriste. (Ovi brojevi označavaju snagu magneta.)
• Fizičke osobine : Čvrsti i lomljivi – mogu se oštetiti ako ispadnu ili ako se sudare sa drugim magnetom.
• Kako se ponašaju na temperaturi :  Ne bi se trebali izlagati temperaturama iznad 80° C osim ako nisu namenjenu za više temperature.
• Površina magneta: Neodimijum magneti koji nisu zaštićeni zaštitnom presvlakom mogu korodirati u uslovima povećane vlažnosti. Iz tog i drugih razloga, NEO magnete isporučujemo sa zaštitnom presvlakom od nikla ili cinka.
• Cena: Neodimijum magneti su skuplji od keramičkih magneta ali su i drastično jači
• Rukovanje : Vodite računa pri rukovanju ovim super jakim magnetima – naročito sa onim većim. Veoma su jaki i veoma velikom silom se mogu zalepiti za metalne poršine.. Vodite računa da se Vaši prsti ne nađu između dva magneta.

path: Neodimijum magnetiGo to Top