Neodimijum magneti

Super jaki magneti


Možemo Vam ponuditi veliki izbor različitih dimenzijama i veličina Neodimijum magneta. Ovi magneti se u praksi takođe nazivaju još i NEO magneti, NdFeB magneti, Neodymium magneti i Neodijum magneti. Neodimijum magneti se odlikuju izuzetnim magnetnim svojstvima i još boljom otpornošću na demagnetisanje. Ovi magneti gube 1% svoje snage na 100 godina.

Ova grupa magneta pruža najviši mogući nivo magnetne energije od bilo koje druge vrste materijala. NdFeB magneti čak i najmanjih dimenzija i oblika imaju široku primenu u nauci, konstruisanju i industriji.

Neodimijum magneti se mogu prilagoditi prema Vašem zahtevu. Bilo koji oblik i veličina mogu biti pripremljeni na Vaš zahev.

Ovo su najjači poznati permanentni magneti na svetu. Napravljeni su od elemenata Neodimijuma, Gvožđa i Bora ( Nd2Fe14B ). Daleko su jači od dobro poznatih feritnih magneta. Mogu držati i do 1000 puta veću masu od svoje.

Proizvode se za radne temperature od 80°C do 200°C. Površinske zaštite mogu biti Nikl ili Cink

NEO magneti su svojom prihvatljivom cenom i izuzetno dobrim svojstvima brzo postali nezamjenjivi u el. motorima, zvučnicima, mikrofonima, računarima,  Osim u industriji često se koriste u školstvu, istraživanjima i raznim hobijima, kod zdravstvenih pomagala, vetro generatora, stikera, suvenira, kao zaštita od metalnih primesa u procesu proizvodnje itd…

U ponudi imamo Neodimijum magnete u obliku diska, prstena, bloka i valjka. Cena ovih super jakih magneta zavisi od dimenzije, klase magneta, količine i presvlake.


Pri rukovanju NEO magnetima budite izuzetno oprezni i koristite zaštitna sredstva.


Ukratko

• Magnetna snaga : Najači komercijalni magneti današnjice
• Dostupne klase : Klase 35, 40  i 45 se trenutno najčešće koriste. (Ovi brojevi označavaju snagu magneta.)
• Fizičke osobine : Čvrsti i lomljivi – mogu se oštetiti ako ispadnu ili ako se sudare sa drugim magnetom.
• Kako se ponašaju na temperaturi :  Ne bi se trebali izlagati temperaturama iznad 80° C osim ako nisu namenjenu za više temperature.
• Površina magneta: Neodimijum magneti koji nisu zaštićeni zaštitnom presvlakom mogu korodirati u uslovima povećane vlažnosti. Iz tog i drugih razloga, NEO magnete isporučujemo sa zaštitnom presvlakom od nikla ili cinka.
• Cena: Neodimijum magneti su skuplji od keramičkih magneta ali su i drastično jači
• Rukovanje : Vodite računa pri rukovanju ovim super jakim magnetima – naročito sa onim većim. Veoma su jaki i veoma velikom silom se mogu zalepiti za metalne poršine.. Vodite računa da se Vaši prsti ne nađu između dva magneta.

 

 Karakteristike Neo magneta.pdf232.67KB
 Standardne dimenzije NEO magneta.pdf129.27KB
 Upozorenje za Neodijum magnete.pdf64.30KB 


Go to Top